Makelaars

Hoe van makelaars gebruik te maken

Makelaars

Makelaars zijn vertegenwoordigers van privé ondernemingen die zich bezighouden met het verkopen van koopwoningen. Het komt echter ook voor dat ze huurwoningen in hun boeken hebben staan. Makelaars hebben vaak zeer goede woningen in de aanbieding omdat huisbezitters veelal niet over de tijd of mogelijkheid beschikken om actief opzoek te gaan naar potentiële kopers.

In sommige gevallen kun je eerst contact opnemen met de makelaar die vervolgens contact opneemt met de huiseigenaar. De makelaar neemt alle administratieve taken voor zijn rekening. In andere gevallen betaalt de huiseigenaar een bepaald bedrag aan de makelaar om de woning te verhuren. In dit geval zal het contact nadat je het contract hebt getekend lopen via de huiseigenaar en niet via de makelaar.

Iedere makelaar heeft zijn eigen kantoor en de grotere makelaars hebben kantoren in meerdere Canadese steden. Het is een goed idee om meerdere makelaars te bezoeken om je mogelijkheden te vergroten.

Naast makelaars zijn er ook nog andere bureaus die als tussenpersoon fungeren. Ze bieden bezichtigingen en enkele andere diensten aan waar ze vaak een bepaald bedrag voor vragen. Let echter wel op de legitimiteit van deze ondernemingen. Op de websites van de meeste makelaars kun je veel informatie vinden over huurwoningen. Er bestaan ook andere sites die informatie en huurwoningen aanbieden. Neem dus de tijd om je op Internet goed te oriënteren. Als je op zoek bent naar potentiële huisgenoten kun je deze ook op het Internet vinden. Plaats gratis een advertentie hier in de advertentierubriek van Just Landed om de eerste stappen te zetten!

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: