Een woning delen en onderverhuur

Mogelijkheden voor een krap budget

Een woning delen en onderverhuur

Als je langer dan drie maanden in Canada verblijft dan is het delen van een woning vaak een goede optie. Het is een mooie manier om mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren als jij en het is vaak ook nog eens goed voor de portemonnee.

Wanneer je in je eentje naar Canada vertrekt dan is het delen van een woning één van je opties. Het is vaak goedkoper aangezien je de huur- en service kosten met anderen deelt. Daarbij krijg je voor dezelfde prijs vaak een grotere leefruimte.

Het is zeer belangrijk je thuis te voelen in je eigen woning. Wees nauwkeurig en alert bij het kiezen van huisgenoten. Dit kan immers toekomstige problemen voorkomen. Communiceer in het begin helder wat je verwachtingen zijn van het samenwonen, maak een duidelijk huishoudelijk schema en bespreek eventuele huisregels. Iedereen heeft er baat bij wanneer er heldere afspraken zijn gemaakt en het zal het samenwonen een stuk prettiger maken.

Onderverhuur

Onderverhuur is vaak een goede oplossing voor tijdelijke huisvesting en er zijn zeker een aantal mooie ‘koopjes’. Het komt vaak voor dat wanneer een huurder voor een aantal maanden op reis gaat hij besluit zijn woning onder te verhuren tijdens zijn afwezigheid. De meubels worden vaak achtergelaten waardoor onderverhuurde woningen in de meeste gevallen gemeubileerd zijn.

De huur van een onderverhuurde woning ligt vaak lager dan de echte huurprijs. Maar let goed op, het kan zo zijn dan de verhuurder gebruik wil maken van je onwetendheid. Voor veel studenten die in de zomer arriveren is onderverhuur een goede tijdelijke oplossing. Het biedt immers de mogelijkheid om je je verder te oriënteren op je nieuwe omgeving en een begin te maken aan je zoektocht voor een verblijfplaats van langere duur.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: