Introductie

Het systeem van de Duitse gezondheidszorg

Introductie

De reputatie van het Duitse gezondheidsstelsel is een van de beste in de wereld. Een uitgebreid netwerk van doctoren en ziekenhuizen bestrijkt zelfs de meest afgezonderde gebieden.

Wachtlijsten voor behandelingen zijn zeldzaam. In de meeste ziekenhuizen zijn de beste en modernste apparaten aanwezig en dekken de ziektekostenverzekeringen het grootste gedeelte van de medische behandelingen en medicijnen. Zelfs de laagste inkomens hebben toegang tot het volledige medische voorzieningssysteem.

Desalniettemin zijn de kosten van de medische voorzieningen ronduit hoog, ook rond de hoogste in de wereld. Er bestaan niets zoals een gratis behandeling, ook niet in staatsziekenhuizen. Alle kosten worden door de verzekering of door de persoonlijke rekening (er bestaan geen gratis behandelingen) betaald, ook in de noodgevallen.

Precies om deze reden is het zeer noodzakelijk dat je tijdens je verblijf in Duitsland in het bezit bent van een volledige ziektekostenverzekering. Mede omdat een serieuze complicatie wel eens tot een financiële ramp zou kunnen lijden. In de meeste gevallen moet je voor behandeling een bewijs laten zien van dat je verzekerd bent. Lees de pagina over ziektekostenverzekeringen voor meer details.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: