Ziekenhuizen

Belangrijke informatie over ziekenhuizen en klinieken

Ziekenhuizen

In Duitsland bestaan (publieke) staatsziekenhuizen, liefdadigheid / non-profit ziekenhuizen, en privé-klinieken.

De meeste steden hebben een of meer ziekenhuizen met een polikliniek. In alle ziekenhuizen is de behandeling goed tot uitstekend en zijn alle moderne faciliteiten aanwezig. Er is altijd een eerste hulp ingang ( Notaufnahme) waar je in noodgevallen meteen geholpen wordt.

Alle ziekenhuizen, behalve privé-klinieken nemen patiënten aan die zowel particulier als via het ziekenfonds verzekerd zijn. De ziekenhuizen zijn zeker niet goedkoop, en de gemaakte kosten moeten of door jou zelf, of door de verzekeringsmaatschappij betaald worden. Zorg dus dat je altijd verzekerd bent, in geval van nood zal je toch behandeld moeten worden en zal misschien iemand anders voor de kosten op moeten draaien wanneer je het niet kan betalen.

Wanneer je naar het ziekenhuis gaat, neem dan het pasje, dat je van je verzekeraar gekregen hebt mee. Het is dus aan te raden om het altijd bij je te hebben. Degenen die niet particulier verzekerd zijn, moeten de eerste 14 dagen een klein bedrag betalen wanneer zijn in het ziekenhuis moeten verblijven. Voor meer informatie kijk je op de pagina over ziektekostenverzekeringen .

De kamer die je toegeschreven krijgt zal anders zijn in het geval dat je particulier verzekerd bent, dan wanneer je in het ziekenfonds verzekerd bent. In het eerste geval, zal je waarschijnlijk een een- of tweepersoonskamer krijgen, in het laatste geval een twee- of driepersoonskamer. Neem, wanneer je weet dat je langer moet blijven, een pyjama en toiletspullen mee.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: