Gesprek via gesprek

Makkelijk geld besparen op telefoongesprekken

Gesprek via gesprek

Op het maken van een langeafstandsgesprek (meer dan 50 Km) kan veel geld bespaard worden wanneer je een zogenaamd "gesprek via gesprek" service gebruikt. Op deze manier kan je een alternatieve aanbieder gebruiken via de normale lijn.

Er bestaan honderden bedrijfjes die op deze manier goedkoper bellen aanbieden, waardoor er zoveel verschillende prijzen worden aangeboden dat Duitsland ook wel een Tarifdschungel (tariefjungle) wordt genoemd. De prijzen veranderen in een hoog tempo waardoor het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen vrijwel onmogelijk is. Veel informatie kan worden gevonden op de volgende pagina’s: www.teltarif.de  en www.billiger-telefonieren.de .

Bij de meeste "gesprek via gesprek" aanbieders hoef je geen registratieprocedure te doorlopen, je belt het nummer van de aanbieder van de dienst en daarna het nummer dat je wilt bellen, je hoort de kosten per minuut van het gesprek en krijgt verbinding. De kosten komen als gewoonlijk op je telefoonrekening, dus je betaald alleen de normale, gereduceerde telefoonrekening. Voor sommige aanbieders moet je je wel eerst aanmelden voordat je de service kan gebruiken. In enkele gevallen rekenen zij een maandelijks bedrag en moet je een contract ondertekenen.

Voor internationale gesprekken is de voordeligste manier van bellen via een internationale telefoonkaart, welke je in de winkel, of via het internet kan kopen en waarmee je kan bellen tot het krediet op is. Lees onze pagina over de goedkoopste prepaid telefoonkaarten. 

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: