Publieke Telefoons

Telefooncellen en telefoonkaarten

Publieke Telefoons

Door de komst van de mobiele telefoons is het gebruik van publieke telefoons minder dan voorheen. Publieke telefoons kunnen nog steeds gevonden worden in postkantoren, treinstations, vliegvelden of stedelijke gebieden waar veel voetgangers komen.

In de ´goede oude tijd´ waren de telefooncellen makkelijk te vinden dankzij hun felle gele kleur, maar tegenwoordig hebben de meeste Telekom cellen een ´stijlvolle´ rosélavendel kleur die moeilijker te herkennen is.

Om te kunnen bellen heb je hoogst waarschijnlijk een telefoonkaart nodig. Hoewel er nog steeds telefooncellen zijn waarin je muntjes kunt gebruiken, is dit erg zeldzaam en kun je er dus maar beter niet vanuit gaan.

Telekom kaarten worden verkocht bij de T-Punkte of Deutsche Telekom, postkantoren, en veel stationswinkels voor €5, €10 of €15. Een mogelijkheid is ook om een prepaid kaart te kopen van een alternatieve aanbieder, wat geld bespaart en gebruikt kan worden door een PIN te toetsen, nadat je geld in hebt geworpen of je gewone kaart in hebt gestoken. Deze kaart gaat zo veel langer mee. Credit Cards kunnen slechts in een klein aantal publieke telefoons gebruikt worden.

In de meeste publieke telefoons is het mogelijk om terug gebeld te worden, het nummer zal dan getoond worden in de telefooncel.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: