Mobiele telefoons

Mobiele aanbieders en netwerken

Mobiele telefoons

De Duitse naam voor een mobieltje is ein Handy, en worden in grote mate door bijna iedereen gebruikt. De verschillende aanbieders hebben de volgende kenmerken.

Er zijn vier verschillende aanbieders op de mobiele telefoonmarkt:

  • T-Mobil: ( www.t-mobile.de ) gebruikt het zogenoemde D1 netwerk en wordt beheerd door de Deutsche Telekom.
  • Vodafone: ( www.vodafone.de ) voorheen Mannesmann, gebruikt het D2 netwerk en probeert nu op agressieve wijze marktaandeel te winnen.
  • E-Plus: ( www.eplus.de ) promoot als een goedkopere aanbieder, biedt verschillende belplannen aan voor mensen die hun handy niet vaak gebruiken. Zij gebruikt het E netwerk, wat een mindere kwaliteit aanbiedt dan het D netwerk.
  • O2: ( www.o2online.de ) de nieuwste aanbieder op de markt, probeert eveneens op agressieve manier een marktaandeel te verwerven. Biedt het “ Genion” of “home zone” plan welke toestaat voor een tarief gelijk aan een vast tarief te bellen binnen een straal van 500 meter van je huis. Een handige oplossing als je geen extra vaste lijn wilt nemen.

Er wordt in Duitsland een GSM netwerk gebruikt, dat in heel Europa dezelfde frequentie heeft. Daarom zal je mobiele telefoon als je uit een van ze Europese landen komt, gewoon werken in Duitsland. Wanneer je een mobiele telefoon uit Noord-Amerika of Azië hebt zal je het waarschijnlijk niet kunnen gebruiken. In die delen van de wereld wordt een CDMA netwerk gebruikt.

Wanneer je een oude telefoon wilt gebruiken, moet je er zeker van zijn dat deze simlock vrij is, wat betekend dat je kaarten van verschillende aanbieders kan gebruiken. Wanneer je telefoon niet simlock vrij is, kan je dit laten doen in de meeste winkels, tegen een vergoeding.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: