Privé ziektekostenverzekering

Alles wat je moet weten

Privé ziektekostenverzekering

Indien je niet gedekt wordt door de Griekse sociale zekerheid, dien je een privé ziektekostenverzekering af te sluiten.

Het is verstandig om verzekerd te zijn bij een bedrijf welke de grote medische rekeningen direct zal betalen. De meeste privé ziektekostenpolissen vergoeden geen kosten van huisartsen of voor medicijnen die niet worden verstrekt in een ziekenhuis, tenzij er sprake is van een ‘overvloedige’ betaling die vaak de kosten van behandeling overschrijdt. De meeste polissen zullen echter voor 100 procent de kosten van specialisten en ziekenhuisbehandelingen in de beste ziekenhuizen vergoeden.

Doorgaans geldt, hoe hoger de premie, hoe meer keuze je hebt betreffende artsen, specialisten en ziekenhuizen. Je dient bedrijven te vermijden welke het recht voorbehouden om de polis te annuleren wanneer je een zekere leeftijd, bijvoorbeeld 65 of 70, bereikt of welke de premie aanzienlijk verhogen indien je ouder wordt. Het is namelijk moeilijk een nieuwe polis af te sluiten op de leeftijd van 65 of ouder tegen een redelijke premie. Indien je al een privé ziektekostenverzekering hebt in een ander land, kun je deze misschien uitbreiden om je tevens in Griekenland te dekken.

Privé ziektekostenverzekeringen zijn populair bij de Grieken en er zijn talrijke nationale bedrijven die polissen aanbieden, inclusief Alico AIGlife (www.alico.gr ), Ethniki Asfalistiki (www.ethniki-asfalistiki.gr ), Generali (www.generali.gr ) en La Vie Assurance (www.iatriko.gr ).

Buitenlandse privé ziektekostenverzekeringsmaatschappijen met polissen die in Griekenland dekkend zijn, zijn AXA PPP Healthcare (www.axappphealthcare.com ), BUPA International (www.bupa-intl.com ), Exeter Friendly Society (www.exeterfriendly.co.uk ) en International Health Insurance (www.ihi.com ).

Onthoud dat bijna alle ziekenhuizen en klinieken die zijn opgenomen onder regelingen van buitenlandse privé ziektekostenverzekeringen gevestigd zijn in Athene of Thessaloniki.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: