Ziektekostenverzekering voor bezoekers

Voor een korte periode

Ziektekostenverzekering voor bezoekers

Bezoekers die korte periodes in Griekenland verblijven, bijvoorbeeld maximaal een maand, dienen een reis/ziektekostenverzekering te hebben, vooral indien zij niet gedekt worden door een internationale gezondheidsverzekering.

Indien je van plan bent maximaal zes maanden in Griekenland te verblijven, dien je ofwel een reispolis af te sluiten, een speciale lange verblijfspolis of een internationale gezondheidsverzekering, welke je dient te dekken in je thuisland en wanneer je op reis bent in andere landen. Onthoud dat premies aanzienlijk variëren en het is belangrijk goed te vergelijken.

De meeste internationale gezondheidszorgverzekeringen omvatten repatriëring of evacuatie (deze kunnen optioneel zijn), wat tevens verzending (per vliegtuig) van een persoon omvat die in het buitenland is overleden en naar het thuisland gebracht moet worden voor de begrafenis. Onthoud dat je met een internationale verzekering kunt kiezen in welk land je behandeld wilt worden voor niet dringende medische situaties.

De meeste internationale verzekeringsmaatschappijen bieden gezondheidszorgverzekeringen aan voor verschillende gebieden, bijvoorbeeld Europa, wereldwijd exclusief Noord-Amerika, en wereldwijd inclusief Noord-Amerika.

De meeste bedrijven bieden verschillende niveaus van dekking aan, bijvoorbeeld, basis, standaard, uitgebreid en prestige niveaus van dekking. Er is altijd een jaarlijks limiet op de totale jaarlijkse medische kosten, welke minimaal €300.000 moet zijn (hoewel velen dekking leveren tot maximaal €1,2 miljoen), en sommige maatschappijen hebben een limiet betreffende de kosten voor specifieke behandeling of verzorging, zoals de kosten voor specialisten, operaties en ziekenhuisopname. Een medisch onderzoek is doorgaans niet vereist voor een internationale gezondheidsverzekering, hoewel reeds bestaande gezondheidsproblemen uitgesloten zijn voor een periode van één of twee jaar.

Vergoedingen worden doorgaans geregeld in de belangrijke munteenheden en grote vergoedingen worden meestal direct geregeld door verzekeringsmaatschappijen (hoewel je keuze van ziekenhuizen gelimiteerd kan zijn). Controleer altijd of een verzekeringmaatschappij grote medische rekeningen meteen regelt, want indien je zelf rekeningen moet betalen en vergoeding vraagt van een verzekeringmaatschappij, kan dit enkele maanden duren voordat je je geld ontvangt (sommige bedrijven zijn langzaam met betalen). Het is doorgaans niet noodzakelijk om rekeningen te vertalen in Engels of andere talen, hoewel je de verzekeringspolis van een bedrijf hiervoor dient te controleren. De meeste internationale ziektekostenverzekeringmaatschappijen bieden noodassistentie aan per telefoon.

De kosten van een internationale ziektekostenverzekering variëren aanzienlijk, afhankelijk van je leeftijd en de omvang van dekking. Onthoud dat bij de meeste internationale verzekeringspolissen, je jezelf moet inschrijven vóór je een bepaalde leeftijd bereikt, bijvoorbeeld tussen de 60 en 80, om verzekerd te zijn van constante dekking in je oude dagen.

Premies kunnen soms maandelijks, per kwartaal of jaarlijks worden betaald, hoewel sommige bedrijven aandringen op jaarlijkse betaling vooraf. Controleer zorgvuldig de omvang van de dekking en wat precies is inbegrepen en is uitgesloten van een polis (vaak is dit in de kleine lettertjes vermeld), naast de premies en andere kosten, bij het vergelijken van polissen.

In sommige landen worden premieverhogingen beperkt door de wet, hoewel dit enkel kan gelden voor inwoners van een land waar een bedrijf is geregistreerd, en niet voor overzeese verzekeringhouders. Hoewel er aanzienlijke verschillen in premies kunnen zijn, ontvang je datgene waar je voor betaalt, en kunnen premies worden aangepast aan jouw vereisten.

De meest belangrijke vragen die je jezelf moet stellen zijn: verzorgt de polis de vereiste dekking en is het waar voor je geld? Indien je in goede gezondheid verkeert en in staat bent zelf te betalen voor je poliklinische behandeling, zoals bezoeken aan je huisarts en voor recepten, dan kan de beste optie een polis zijn die enkel behandelingen van een specialist of in een ziekenhuis dekt.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: