Engels taalonderwijs

Een populaire keus voor expats

Engels taalonderwijs

De afgelopen jaren is de vraag naar Engelse onderwijzers gegroeid. Voor mensen die vloeiend Engels spreken zijn er vele mogelijkheden beschikbaar in Spanje en heb je de kans aardig wat geld te verdienen.  

Er zijn momenteel rond de 6,000 privé taalscholen in Spanje maar alleen de beste scholen zijn geregistreerd bij de FECEI (National Federation of Private Language Schools). 

Om les te mogen geven in Spanje moet Engels je moedertaal zijn,  moet je in het bezit zijn van een diploma en moet je een bewijs van onderwijsbevoegdheid hebben (CELTA , TESOL , enz.) Reeds opgebouwde ervaring en een basiskennis van Spaans zijn een pre.  

Het persoonlijk ontmoeten van kandidaten is erg belangrijk in Spanje. Als jij het soort persoon bent waar ze naar opzoek zijn, zullen eventuele tekortkomingen over het hoofd gezien worden. 

De standaard aantal uren dat een Engels onderwijzer in een week maakt bestaat uit 25 uur voor de klas staan en daarnaast ongeveer 10 uur voor het voorbereiden van de lessen of nakijken. Het gemiddelde maandelijkse salaris voor een taalleraar is €1.200 bruto. Werken als een freelance leraar is ook een optie. Op deze manier kun je op verschillende scholen aan de slag en kun je zelf je tijd indelen.

Spainwise  is een goede plek om te beginnen als je overweegt om Engelse lessen te geven in Spanje. Deze organisatie houd een jaarlijkse beurs om mensen te werven en de website geeft informatie over wat je kunt verwachten als taalleraar.   

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: