Betaalde diensten

Makelaars en speciale diensten om kamers te vinden

Betaalde diensten

Als je problemen hebt een geschikte woning te vinden, of als je weinig tijd hebt om te zoeken, zijn er twee soorten betaalde diensten die kunnen helpen met de huizenjacht: agencias inmobiliarias (makelaars) en diensten die helpen zoeken naar een kamer. 

Er zijn agencias inmobiliarias in elke buurt te vinden. Hoewel hun hoofdzaak het verkopen van woningen is, neigen de meeste, minstens een paar appartementen te huur te hebben. Hun commissie is normaalgesproken het equivalent van één maand huur. Dit is een duur alternatief, maar een goede optie als je haast hebt.

De ''Kamer vindt diensten'' zijn pro-actiever en kosten minder. Zij rekenen een prijs van ongeveer €60-€120 vooraf, en proberen dan om een flat te vinden die aan je vereisten voldoet. Hoewel dit een goede keus lijkt, zijn ze niet allemaal even goed als ze claimen. Het gebeurt wel eens dat ze je éérst naar te dure woningen, of woningen ver beneden niveau sturen in de poging om van die moeilijk te verhuren woningen af te komen.

Om dit te vermijden, raden wij aan met anderen te spreken die zo een dienst al hebben gebruikt. Ook moet je de persoon van de dienst vragen naar een lijst van woningen die aan jouw vereisten voldoen vóórdat je het geld overhandigd. Zij zullen je niet alles tonen, maar de betere diensten zullen minstens proberen om je zorgen weg te nemen. Als je toch in de situatie terecht komt dat je alleen naar slechte appartementen gestuurd wordt, is het belangrijk vol te houden en niet een appartement te nemen simpelweg omdat de persoon erg aandringt.

Één laatste opmerking betreffende de betaalde diensten: zowel makelaars als Kamer vindt services zouden de prijzen van kamers kunnen verhogen om een betere commissie te krijgen. Wees niet bang om af te dingen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze nee zeggen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: