Bezichtigingen

Het bezichtigen van een woning

Bezichtigingen

Maak zo snel mogelijk afspraken voor bezichtigingen van woningen waar u in interesseert bent. Hoe langer je wacht - zelfs als het slechts een kwestie van uren is – des te groter de kans dat het al verhuurd is voordat jij daar aankomt.

Kleed je goed en bereid je voor op vragen die de eigenaar je kan stellen. Als je niet vertrouwd bent met Spaans, breng dan iemand mee die je kan helpen. Als buitenlander, moet je soms extra je best doen om iemand te overtuigen.

Het kan nuttig zijn om met contant geld naar een bezichtiging te gaan, in het bijzonder als de flat in een krant zoals Segundamano geadverteerd staat. Als je een dag nodig hebt om te beslissen, zou je droomhuis al door iemand anders genomen kunnen zijn. Laat je niet door de concurrentie beïnvloeden om een contract te ondertekenen tenzij je er zeker van bent. Maar wanneer je een goede woonruimte tegenkomt, grijp dan je kans!

Indien mogelijk, probeer om het gebied rond de flat zowel overdag als s’nachts te bezoeken, of vraag rond om te erachter te komen hoe het is. Plaatsen die overdag mooi en rustig zijn, kunnen s’avonds heel luidruchtig zijn als er barretjes in de buurt zijn. Eveneens, kan een in de avond kalme buurt omtoveren tot een nachtmerrie van verkeer- en bouwlawaai overdag.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: