De eerste stappen

Hoe te beginnen met de zoektocht naar een woning

De eerste stappen

Voor het vinden van een woonruimte in Spanje dien je te beschikken over geduld en vastberadenheid. Zoals in vele plaatsen, kan het een lang, tijdrovend en frustrerend proces zijn. De typische zoektocht vergt minstens een week tot 10 dagen – maak niet de fout te denken dat je iets zult vinden en je binnen een paar dagen al intrekt!

Bereid je voor op heel wat lopen. Dit is een goed moment om de stad, dat je nieuwe thuis zal zijn, te verkennen. De eerste stap voor het vinden van je nieuwe woning is met de verschillende buurten (barrios) kennis te maken. Koop een kleine straatgids (callejero of guía Urbana) en leer de lokale bus en metro lijnen kennen. Bekijk verschillende gebieden, spreek met mensen en breng wat tijd wandelend door. Dit zal je helpen besluiten waar je wilt wonen.

Zodra je besloten hebt over welke gebieden, begint de echte pret. Zorg ervoor dat je weet wat je zoekt alvorens je begint. Een lijst van gewenste kenmerken voor je toekomstige woning is essentieel, maar zorg ervoor dat je onderscheid maakt tussen "essentieel" en "aardig om te hebben''.

Communiceren in het Spaans

Als je niet goed Spaans spreekt of niet vertrouwd bent met het spreken via de telefoon in het Spaans, probeer dan iemand te vinden die bereid is te helpen. 

Neem de tijd om de vragen die je wilt stellen vooraf op te schrijven. Ook kan het nuttig zijn om een paar regels voor te bereiden die je zult gebruiken om te beschrijven wie je bent en wat je zoekt. Enige voorbereiding kan tijd besparen om reisjes naar woningen die zeer verschillend zijn van wat je zoekt te vermijden.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: