Ongevallenverzekering

Hoe ben je verzekerd tegen ongevallen?

Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering dekt ongevallen en ziektes als gevolg van werkgerelateerde omstandigheden. Het dekt ook niet- werkgerelateerde ongevallen, indien de werknemer minimaal 8 uur per week werkzaam is.

Ongevallenverzekeringen vormen deel van het Zwitserse sociale zorgstelsel. Het is verplicht voor werknemers, en optioneel voor zelfstandige ondernemers.

Afhankelijk van je functie, word de ongevallenverzekering verzorgd door het Zwitserse ongevallen verzekeringsfonds, of door andere gemachtigde fondsen. Premies worden berekent in duizendste van het verzekerde inkomen, en kunnen variëren per soort werkgever. Het gedeelte van de premie die ongevallen en ziektes als gevolg van werkgerelateerde omstandigheden dekt word betaald door je werkgever, het gedeelte voor niet- werkgerelateerde ongevallen dien je zelf te betalen.

Uitkeringen

Ongevallenverzekeringen dekken medische hulp en voorgeschreven medicamenten in het geval van ongevallen op het werk, en buiten het werk voor werkgerelateerde ziektes. In het geval van volledige invaliditeit, krijg je een vergoeding van 80% van het verzekerde salaris. Het percentage is lager wanneer je niet volledig invalide bent.

Een dagelijkse vergoeding kan niet worden geclaimd indien er al pensioen uitgekeerd word. Het verzekerde inkomen is gelijk aan het laatstverdiende loon voordat het ongeval plaatsvond, met een maximum van Sfr. 106,800 per jaar.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: