Gesubsidieerd huren

Staatssubsidies op huisvesting

Gesubsidieerd huren

De Duitse staat heeft een aantal keer veranderingen aangebracht in de huizenmarkt om de onderkomens voor mensen met lage lonen vast te stellen. Staatszuschüsse (Staatssubsidies) maken dit mogenlijk.

Mensen met een Wohnberechtigungsschein (bewijs van woongerechtigheid) afgekort WBS, kunnen een beroep doen op woningen die door middel van een staatssubsidie zijn gebouwd. Dit Wohnberechtigungsschein is alleen verkrijgbaar voor mensen met een inkomen beneden het vastgestelde niveau en welke minstens een jaar in het bezit zijn van een verblijfsvergunning. Voor verdere informatie kan je terecht bij het lokale Amt für Wohnungswesen (bureau voor huisvesting) welke in het telefoonboek te vinden valt onder de kop Stadt.

Ook kan je een beroep doen op een andere bijdrage van de staat, Wohngeld (woonsubsidie) welke aangevraagd kan worden op het stadhuis in de plaats waar je wilt gaan wonen.

De derde vorm van goedkoper wonen in Duitsland wordt wonen in Wohnungsgesellschaften (wooncommunes) genoemd, welke worden aangeboden door het lokale Wohnungsamt (loket voor huisvesting).

Het zoeken van een woning in een niet gesubsidieerd studentenhuis vind je op de pagina voor studentenkamers .

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: