Makelaars

Betaalde service om aan woonruimte te komen

Makelaars

Makelaars zijn winstgerichte ondernemingen die in woonruimte voorzien, vrijwel alle makelaars zijn in de gouden gids te vinden onder Makler of Immobilienmakler.

Ga ervan uit dat de aantrekkelijkste woonruimte bij een makelaar gevonden kan worden. Huisbazen gebruiken makelaars omdat zij zelf geen tijd willen besteden aan het zoeken naar geschikte huurders en er op deze manier bijna geen omkijken meer aan hebben. In de meeste gevallen zie je de huisbaas nooit en verloopt alle contact via de makelaar.

Een makelaar vraagt een commissie wanneer ze je helpen bij het vinden van een woonruimte. De wet schrijft voor dat dit bedrag op mag lopen tot maximaal 2 maanden van de huur exclusief de extra kosten. Het wordt wel met de gebruikelijke BTW verhoogd. De makelaar mag niet om een betaling vragen voordat er een huurcontract is ondertekend.

Een lijst van huidige makelaars is te vinden bij de Ring Deutscher Makler:

Ring Deutscher Makler
Mönckebergstr. 27
20095 Hamburg
Tel.: 0049 (0)40-32 56 480
Fax: 0049 (0)40-32 56 48 49
Email:
web: www.rdm.de 

Via de makelaar kom je waarschijnlijk het gemakkelijkst aan een geschikte woonruimte, let wel dat het ook de duurste manier is. Betaal nooit voordat je een huurcontract hebt getekend, zelfs geen Bearbeitungsgebühr (bemiddelingskosten) en er zeker van bent dat je ook echt een dak boven het hoofd hebt. Teken geen contracten voordat je er zeker van bent dat je alles goed begrijpt.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: