Het vinden van een baan

Waar te zoeken voor banen in Frankrijk

Het vinden van een baan

Het zoeken naar een baan kan frustrerend en een lastige taak zijn in Frankrijk. Zoals in de meeste plekken, wordt veel werk gevonden door middel van persoonlijke contacten en netwerken. Effectief netwerken is een erg goede manier om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en een ‘voet tussen de deur’ te krijgen.

De traditionele wegen van kranten, internet en uitzendbureaus worden regelmatig gebruikt in Frankrijk, maar veel banen worden gevonden op basis van relaties en contacten. Vaak worden beschikbare posities niet in het openbaar geadverteerd, maar opgevuld door mensen die contacten met het bedrijf hebben.

Ons advies is om gebruik te maken van elk mogelijke contact dat je hebt; van vrienden tot collega’s en klasgenoten. Zelf de meest informele kennismakingen kunnen je soms naar een potentiële baan leiden. Doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen zijn essentiele eigenschappen voor een succesvolle zoektocht naar een baan.

De Franse administratie heeft een groot netwerk aan bedrijven voor dienst, zoals:

  • Pôle emploi - het nationale arbeidsbureau. Het heeft een groot aantal vestigingen door het land. Banen omvatten onder andere handwerk en ongeschoold werk. Je kan online advertenties bekijken op de website .
  • APEC , het nationale uitzendbureau voor professionals en leidinggevenden (Agence pour l'Emploi de Cadres).
  • Andere online ‘job boards’ zijn Monster  en lesjeudis.com .
  • Letudiant.fr , de belangrijkste website voor jonge werkers en studenten en bekend bij alle bedrijven.

We hebben een aantal andere bruibare werk-gerelateerde websites in onze Bedrijvengids vermeld.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: