Bellen

De telefoon gebruiken in Spanje

Bellen

De telefoon gebruiken in Spanje werkt vrijwel het zelfde als in andere landen. Bijna alle landen kunnen direct worden gebeld.

Nationale gesprekken

Alle nationale Spaanse gesprekken worden op de zelfde manier gefactureerd. Je betaalt een starttarief (rond de 7-8 cent) en dan de kosten per minuut. Alle telecommunicatiekosten zijn onderworpen aan IVA.

Gesprekskosten variëren afhankelijk van de bestemming en de duur van het gesprek. Bijna alle bedrijven hebben normale en niet-piek tarieven en de meeste bieden verschillende belpakketten aan voor verschillende niveaus en soorten gesprekken. Zoals overal, is het vrij ingewikkeld om uit te werken wat het beste pakket is, maar het kan de investering van tijd waard zijn. Één ding om op te letten is het bellen van mobiele telefoons vanaf de vaste lijnen, dat is duur (rond de 20 cent/minuut bij het standaardtarief).

Spanje heeft ook premium-rate nummers die met speciale nummers beginnen (900..901..902, enz.), die over het algemeen door bedrijven gebruikt worden voor klantenservice. Dit is een onvolledige lijst van deze nummers en hun betekenis:

  • 800 of 900: Gratis/Toll-free gesprek vanaf elke vaste lijn in Spanje
  • 901: kost ongeveer evenveel als een lokaal gesprek
  • 902: veel duurder dan een lokaal gesprek, vooral als je van een telefooncel of mobiel belt; algemeen gebruikt voor klantenservice
  • 906: Gebruik op eigen risico! Hoofdzakelijk gebruikt door aanbieders van porno en waarzeggers, dus hebben voorspelbare buitensporig hoge kosten.

Internationale gesprekken

Internationale gesprekken zijn duur in Spanje. Zelfs als je een andere leverancier gebruikt kunnen de kosten hoog zijn, dus het is de moeite waard de verschillende pakketten op aanbiedingen te onderzoeken. De goedkoopste oplossing is een Internationale pre-paid telefoonkaart te gebruiken met je normale vaste telefoon en je telefoonbedrijf enkel de kosten van een lokaal gesprek te betalen.

Doorschakelen

Wanneer je binnenkomende telefoongesprekken wilt doorschakelen aan een ander nummer (desvío de llamadas), moet je Telefónica vragen om deze dienst in te schakelen. Je betaalt dan een kleine maandelijkse last en de kosten van de doorgeschakelde gesprekken.

Om te activeren:

1. Neem op en wacht op een kiestoon

2. Draai * 21 * + het nummer + #

3. Je hoort opnieuw de kiestoon - hang op

Om uit te schakelen:

1. Neem op en wacht op een kiestoon (verbroken om u te vertellen dat de dienst actief is)

2. Draai # 21#

3. Je hoort opnieuw de kiestoon – hang op

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: