Internet cafés

Thuis geen internet? Waar dan?

Internet cafés

 

Als je thuis of op werk geen toegang tot een computer hebt, dan zijn Internet cafés een goed alternatief. Over het algemeen zijn ze niet te duur en kunnen gemakkelijk, vooral in stadscentra worden gevonden.

Internetcafés zijn onlangs zo populair geworden dat vele winkels en telefooncentra ( locutorios) een paar computers voor hun klanten beschikbaar hebben. Nochtans, neigen de beste plaatsen zowel in termen van snelheid als prijs de grotere te zijn (20 + computers) die zich specialiseren op het verlenen van toegang tot het Internet.

Internetcafés rekenen tussen de € 1.00 -1.50 per uur. Wanneer je betaalt voor een bepaalde tijd, kan je geen restitutie krijgen als je niet de gehele tijd opmaakt. Als je voor een tijdje online denkt te zijn, dan is het raadzaam om een speciale multi-uurpas te kopen, vaak een bono genoemd. Deze passen komen gewoonlijk in hoeveelheden van 5-10 uren en hebben een lager tarief per uur. Zij bieden ook de voordelen van veelvoudig gebruik en van slechts het factureren van de door jouw gebruikte minuten.

De prijs geeft je alleen toegang tot de computer en Internet. Ongeveer al het andere kost extra: printen, scannen, en zelfs het kopiëren van bestanden van en naar diskettes. Sommige grotere internetcafés zijn begonnen met het in rekening brengen van het gebruik van spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma's (d.w.z. Microsoft Excel of Word).

Waarschuwing: Internetcafés zijn populaire doelwitten voor dieven en zakkenrollers, vooral in het centrum van grote steden. Let goed op je kostbaarheden.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: