Introductie

Telefoonleveranciers in Spanje

Introductie

 

Er zijn ten minste zeven nationale leveranciers (plus een aantal regionale) van vaste-telefoonlijnen in Spanje. Telefónica, het vroegere particuliere monopolie overheerst met 87% marktaandeel.

Veel mensen blijven met Telefónica uit inertie en verwarring over het ingewikkelde tariefsysteem - hoewel zij geld kunnen besparen door op een andere leverancier over te schakelen.

Het kiezen van een leverancier

Concurrentie is de laatste jaren sterk toegenomen aangezien de bedrijven - meestal zonder succes - geprobeerd hebben om marktaandeel van Telefónica’s monopolie te winnen. Gezien de grote verscheidenheid van abonnementen van de verschillende leveranciers, is het moeilijk hier een vergelijking te maken. Om erachter te komen wat het beste abonnement voor jou is, overweeg hoeveel en waarheen je zult bellen, en winkel dan vergelijkend rond. Sommige leveranciers bieden vaste lasten ( tarifas planas) aan, die nuttig zijn als je van plan bent veel te bellen.

Er zijn leveranciers die voorzien in indirecte telefoontoegang door vier-nummerige inbelcodes te draaien (10XX). Je draait enkel de inbelcode vóór elk gesprek om hun tarieven te krijgen. Als je vergeet om het inbelnummer te draaien, wordt je eenvoudig gefactureerd met Telefónica’s normale tarieven. Voor het geval dat je vergeetachtig (of gewoon te lui) bent om een inbelnummer te draaien, bieden sommige van deze bedrijven nu de automatische inbelnummers ( marcación automática) om het voor u te doen.

Er zijn een paar dingen die je moet onthouden over indirecte toegangsleveranciers. Ten éérste, moet Telefónica uw telefoonlijn installeren en in werking stellen, aangezien zij momenteel het enige bedrijf is dat van de wet hun netwerk voor de concurrentie moet openstellen. Als u zich abonneert bij een andere leverancier voor uw telefoonlijn kan het zijn dat zij je niet toestaan om deze indirecte diensten te gebruiken. Ten tweede, Telefónica zal je nog steeds voor je basisdienst factureren.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: