Welk pakket

Pre-paid of contract?

Welk pakket

Gelijkwaardig aan andere Europese landen, kan je op twee verschillende manieren voor je gesprekken betalen: pre-paid of contract.

Pre-paid telefoons: Met pre-paid telefoons, heb je maximale flexibiliteit aangezien je betaalt wat je belt. Wanneer je meer beltegoed nodig hebt koop je eenvoudig opwaardeerkaarten ( recargas) die bij El Corte Ingles, en de lokale kiosk wijd beschikbaar zijn, of online. Het minimumbedrag van beltegoed dat je moet toevoegen is gewoonlijk tussen 5 en 10 euro.

Contract: De andere beschikbare optie is het ondertekenen van een contract. Naast het uitstellen van de betaling tot het eind van de maand, zijn de voordelen van een contract lagere gesprekstarieven (vrij beduidend in sommige gevallen) en lagere prijzen op nieuwe telefoons.

Wanneer je evalueert welk plan het best voor je is, zorg dan dat je alle andere voorwaarden zoals de maandelijkse kosten ( cuota mensual), de starttarieven ( coste de conexión) en de minimum maandelijkse consumptie ( consumo minimo) vergelijkt. De standaard duur van een contract is één jaar. Als je vóór het einde annuleert, moet je gewoonlijk een boete betalen. Als je niet zeker bent over hoe lang je hier zult blijven, is het ondertekenen van een contract waarschijnlijk niet de beste optie.

De contracten zijn vrij gemakkelijk om op een individuele basis te verkrijgen. Er zijn geen kredietcontroles en je hoeft ook geen bewijs van inkomen te verstrekken. De mobiele aanbieders vereisen gewoonlijk slechts een identiteitsdocument zoals een DNI of een tarjeta de residencia en een recent bankafschrift. Alle aanbieders van mobiele netwerken vereisen dat de rekening direct van je bankrekening worden gedebiteerd ( domiciliado). Veel mensen die net aankomen beginnen met een pre-paid telefoon en zetten dat later om in een contract wanneer zij de juiste documentatie hebben geregeld.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: