Mobiele telefoons

De Spaanse aanbieders van mobiele telefonie

Mobiele telefoons

De Spanjaarden houden van praten, en mobiele telefoons zijn nu een deel van het allerdaagse leven zoals in de meeste landen - ongeveer 35 miljoen mensen hebben er nu één.

Er zijn 3 belangrijke leveranciers:

  • Movistar (dominante aanbieder met 65% van de markt, onderdeel van Telefónica)
  • Vodafone (kocht Airtel in 2002 en probeert agressief hun marktaandeel uit te breiden)
  • Amena (een dochteronderneming van Grupo Auna, groeit snel en bied goede tarieven, maar nu en dan slechtere dekking in sommige gebieden)
  • Voor diegenen die in het noordoosten wonen, is er een andere aanbieder met de naam van Euskaltel. Nochtans, betekent zijn kleine klantenbestand (minder dan 2% van de gebruikers) dat wij hen niet zullen bespreken.

Spanje werkt met een GSM netwerk. Voor Europeanen en veel andere landen, betekent dit dat hun huidige telefoon waarschijnlijk in Spanje zal werken. Als je uit Noord-Amerika of delen van Azië komt zul je waarschijnlijk een CDMA telefoon hebben, die zal niet werken. Voor een GSM telefoon, moet je controleren of je telefoon niet ge-simlocked is (sommige telefoons zijn geblokkeerd voor gebruik op andere netwerken dan die van wie je de telefoon gekocht hebt) als de telefoon simlock vrij is heb je alleen een nieuwe SIM-kaart nodig.

Prijzen voor nieuwe telefoons verschillen zeer, afhankelijk van de winkel en de aanbieder van het mobiele netwerk. Terwijl elke aanbieder zijn eigen winkelketens heeft, neigen de prijzen in andere winkels beter te zijn. De grote winkels zoals Carrefour bieden vrij goede pakketten aan. Voor telefoons van Vodafone en Amena in het bijzonder, is de keten The Phone House zeer concurrerend.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: