Internet

Een Internet verbinding thuis

Internet

 

Een internetverbinding krijgen in Spanje is redelijk simpel, je hebt keuze uit onder andere: inbelverbinding, ISDN, ADSL en kabel. Één ding om niet te vergeten is dat het verkrijgen van een breedband internetverbinding zoals ADSL of kabel lang kan duren.

Telefónica is niet snel en andere leveranciers moeten via Telefónica gaan om ADSL te installeren. 10-20 dagen is het kortst dat je moet wachten.

Inbelverbinding

De meerderheid van de aanbieders van inbelverbindingen bieden drie soorten toegang:

  • Betalen per minuut
  • Vast tarief ( tarifa plana) wat betekent dat je een vast bedrag per maand voor onbeperkte toegang betaalt (dit begint bij ongeveer €20/maand)
  • of een combinatie van bovenstaande twee. Dit impliceert gewoonlijk een vaste prijs voor toegang buiten de piekuren en een per minuut tarief tijdens de piekuren.

Breedband verbinding

De kosten voor een basis ADSL of kabelmodem-dienst (128 kbps) beginnen rond 30-40 euro per maand. Naast de maandelijkse kosten, brengen de dienstverleners vaak installatiekosten ( cuota de alta), en modemprijs (mocht deze nodig zijn) in rekening. Nochtans in de poging om klanten te werven, zullen sommige bedrijven deze kosten niet in rekening brengen – let op de speciale aanbiedingen.

In tegenstelling tot inbelverbindingen, vereist een breedband verbinding gewoonlijk een contract van één jaar. Over het algemeen, impliceert een vroegtijdige beëindiging van een contract strenge sancties, dus lees het contract goed alvorens je deze ondertekent.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: