Rekeningen

Hoe open je een bankrekening in Griekenland

Rekeningen

In Griekenland kun je een bankrekening openen ongeacht of je inwoner bent of niet.

Het is beter een bankrekening persoonlijk te openen dan via overeenstemming vanuit het buitenland. Voor het kiezen van een bank, dien je de berekende kosten voor internationale geldtransacties en andere diensten te vergelijken. Vraag je vrienden, buren of collega’s naar aanbevelingen en bezoek je gekozen bank en introduceer jezelf. Je dient ouder dan 18 jaar te zijn en een identiteitsbewijs te tonen, bijvoorbeeld een paspoort. Tevens dien je je lokale adres en papieren van ingevoerd kapitaal en de gebruikte methode hiervoor aan te tonen.

Je kunt via een overzeese afdeling van een Griekse bank (of via een buitenlandse bank werkzaam in Griekenland), een bankrekening openen voordat je in het land aankomt. Je handtekening dient echter goedgekeurd te worden voordat de rekening kan worden geopend. Onthoud, dat verschillende soorten bankrekeningen kunnen worden geopend, inclusief betaalrekeningen, buitenlandse valutarekeningen en buitenlandse rekeningen.

De meeste Griekse banken bieden een pinpas aan voor het opnemen van geld bij betaalrekeningen en spaarrekeningen. Griekse pinpassen kunnen tevens worden gebruikt voor aankopen buiten Griekenland. Indien je een creditcard nodig hebt, dien je deze aan te vragen, maar de bank kan vragen om een aanbeveling van je bank in je thuisland voordat zij deze kaart uitgeven. Griekse banken geven doorgaans geen leningen (behalve hypotheken) aan niet-inwoners.

Wanneer je permanent in Griekenland woont, is het niet verstandig je bankrekeningen in het buitenland te beëindigen tenzij je zeker bent dat je deze in de toekomst niet meer nodig hebt. Zelfs wanneer je inwonend bent in Griekenland, is het goedkoper wat geld te bewaren op een rekening in een land welke je regelmatig bezoekt in plaats van commissie te betalen voor het wisselen van buitenlandse valuta. Veel buitenlanders die in Griekenland wonen beheren minimaal twee rekeningen, een buitenlandse bankrekening voor hun internationale transacties en een lokale rekening voor dagelijkse bezigheden.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: