Onderzoek

Hoe vind je jouw droomhuis in het VK?

Onderzoek

Hoe meer onderzoek je doet vooraleer je een woning koopt, hoe beter. Je kan advies vragen aan lokale mensen die al een huis hebben. Van hen kan je onschatbare informatie krijgen (vaak kan je leren van uit de door hen gemaakte fouten).

Een groot aantal tijdschriften en kranten voor kopers worden gepubliceerd en ook zijn er vele tentoonstellingen doorheen het jaar. In alle grote Britse kranten en gratis lokale bladen wordt er vastgoed dat te koop staat geadverteerd.

Men kan ook informatie omtrent eigendom te koop vinden op het internet en vele vastgoedmakelaars hebben hun eigen website. Ook zijn er verschillende boeken voor kopers in het VK. Bouwbedrijven en banken publiceren gratis folders en deze bevatten nuttig (gewoonlijk zuiver) advies.

Onderzoeksmethodes

Vastgoedkantoren – In bijna elke stad in het VK zijn er vastgoedmakelaars (zie hieronder). Je kan je gewoonlijk bij hen laten registreren en informatie vragen over vastgoed te koop. De meeste agentschappen hebben hun eigen website.

Vastgoed winkels – Ze zijn vooral gevestigd in Schotland en worden beheerd door advocaten, zoals the Glasgow Solicitors' Property Centre , de grootste vastgoedgids van Schotland.

Zoekbureaus – vastgoedagenten – men noemt ze ook inkoopagenten. Zij kunnen je droomhuis voor jou vinden en zijn vooral nuttig voor overzeese kopers of wanneer je een luxueus huis koopt en specifieke wensen hebt. Voor meer informatie kan je deze instantie contacteren: Association of Relocation Professionals  (ARP) .

Internet – Ongeveer 3 miljoen of 60% van de woningzoekenden gebruiken elk jaar het internet om een huis te vinden in het VK. Er zijn verschillende websites waar je de naam van het gebied of de stad kan opgeven en het soort woning dat je zoekt. Je kan je laten registreren bij makelaars en per e-mail informatie ontvangen over vastgoed (meer dan 300000 zijn er online!) dat overeenkomt met je behoeften.

Kranten & Tijdschriften – Lokale weekbladen zijn een goede informatiebron voor vastgoedprijzen, het soort woning te koop en lokale makelaars. De meeste hebben een vastgoedsectie en er worden ook gratis vastgoedkranten gepubliceerd op de meeste plaatsen. Vastgoedtijdschriften zijn goed voor nieuwe woningen en bevatten gewoonlijk informatie over de nieuwe ontwikkelingen doorheen het land. Grote dagbladen en zondagskranten, zoals de Daily Telegraph (de zaterdageditie) en de Sunday Times, bevatten extra info over huizen en vastgoed. Zij zijn goed voor grote gebouwen en ook zijn provinciale tijdschriften hier goed voor.

Vastgoedbeurzen – Jaarlijks zijn er een aantal vastgoedbeurzen zoals de Daily Mail Ideal Home Show in maart en de Autumn Ideal Home Show in oktober. Beiden vinden plaats in het Earls Court Exhibition Centre in Londen. Andere zijn de Evening Standard Homes & Property Show in Londen in april en de Property Investor Show  in september in Oost-Londen. Vastgoedbeurzen zijn een goede bron voor iedereen die een nieuw huis wenst te kopen en inspiratie voor ontwerp, decor en meubelen wilt zoeken.

Openbare verkoop – Dit is zeer populaire in het Verenigd Koninkrijk, waar er geteld wordt voor een stijgend aantal verkopen.

Privé verkoop – Deze vorm van verkoop wordt steeds populairder in het VK. Dit gebeurt via websites en kranten zoals Loot, hoewel de meeste woningen worden verkocht aan de hand van een vastgoedmakelaar.

'Te Koop'-borden – Je kan je omgeving verkennen met de wagen en uitkijken naar deze borden.

Tip: Bij aanbiedingen op informatieborden komt er meestal een makelaar aan te pas. Je kan echter niet onmiddellijk bij de verkoper de aankoop doen zonder dat je met een agent hebt gehandeld (tenzij er in het contract staat dat de verkoper dit wel mag doen).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: