Van start gaan

Je woning vinden in het Verenigd Koninkrijk

Van start gaan

Overhaast je echter niet wanneer je iets koopt. Verken eerst goed de omgeving en krijg een beeld over de beschikbare soorten woningen, de prijzen en wat je kan krijgen voor je geld.

Vooraleer je dit doet maak je best eerst een lijst van welk soort woning je wilt (en niet wilt) zodat je een duidelijker beeld hebt. Zo bespaar je ook tijd.

Het is soms moeilijk om huizen te vergelijken in verschillende gebieden aangezien ze vaak variëren en men kan maar weinig huizen vergelijken. In het Verenigd Koninkrijk is er een variëteit aan woningen: rijhuizen, half open bebouwingen en open bebouwingen, moderne stadshuizen en appartementen met alle luxueuze voorzieningen, bouwvallige landswoningen en kastelen die gerenoveerd moeten worden, luxueuze huizen en afdaken in gerenoveerde gebouwen.

Je kan ook een stuk grond kopen en er een huis laten op bouwen naar je eigen zin. Als er na een discussie met je partner één aandringt om een modern appartement te kopen in Londen en de andere wilt een bouwvallig kasteel van de 18e eeuw in Schotland, kan je maar beter scheiden!

Kosten die je in overweging moet nemen

Hoewel vastgoed in het VK nogal duur is in vergelijking met andere Europese landen, behoren de aankoopkosten van woningen bij de laagste van Europa en er komt ongeveer 3 tot 5% bij de kost.

Om de kansen te verminderen op het maken van een dure fout bij het kopen in een onpopulaire regio, kan je best een huis huren voor een tijdje en dit tijdens de slechtse periode van het jaar (slechte weersomstandigheden). Zo kan je vertrouwd raken met de regio en het weer. Bovendien heb je een zee van tijd om op je gemak te zoeken naar een woning. Wacht totdat je iets vindt naar je zin en neem twee weken de tijd om er goed over na te denken vooraleer je je overhaast.

Soms kan je maar beter de kans van je leven missen dan dat je je in een hoop schulden steekt. Treuzel niet te lang aangezien goede woningen aan een degelijke prijs snel van de markt verdwijnen.

Mensen maken regelmatig de fout een huis te kopen dat groter is dan dat nodig is omdat het een goede waarde heeft. Fruitbomen, weides en grote tuinen vereisen onderhoud en werk, vooral wanneer je paarden of vee wilt houden. Koop echter geen woning dat te klein is, daar extra plaats gemakkelijk kan ingenomen worden.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: