Vastgoed kopen als investering

Geld halen uit je aankoop

Vastgoed kopen als investering

De laatste jaren is het aankopen van vastgoed een uitstekende investering en vooral in Londen en het zuidoosten van het land, waar er veel kopers huizen kopen in constructie zonder dat ze deze gaan bekijken (vooral overzeese kopers).

Vele mensen kopen woningen onder constructie (vroege kopers krijgen een korting van 5 tot 10%) en verkopen deze bij de afwerking. Zo kan je winst maken in een snelgroeiende markt zonder dat je eigenlijk betaalt voor de woning. De laatste jaren scoort vastgoed goed op de aandelenmarkt en alle spaarvormen verschaffen zowel vermogensgroei als inkomen (als je een woning verhuurt). De waarde van vastgoed in het VK verdubbelt elke zeven jaar ondanks het feit dat eigenaars weinig of geen verbeteringen doorvoeren.

De laatste jaren werden twee derden van alle nieuwe huizen in Londen puur als investering aangekocht! In de herfst van 2004 nam de vastgoedmarkt een flinke daling in vele gebieden en vele investeerders probeerden te verkopen, hoewel grotere investeerders nog steeds woningen kochten. De meeste marktonderzoekers (inclusief het Internationaal Monetair Fonds) waarschuwden dat de prijsstijgingen zouden dalen in de volgende vijf jaar. Het tijdschrift 'Your Mortgage' geeft info over de 5-jarige prijsgeschiedenis (5 jaar geleden) en je kan ook een voorspelling voor de volgende 5 jaar vinden op hun website .

Investeringsbeslissingen

Een investering in vastgoed zou men moeten overwegen op lange termijn (min. 5 en bij voorkeur 10-25 jaar). Vastgoed is niet altijd zo veilig als huizen en eigendomsinvesteringen kunnen een risico vormen op korte en middellange termijn – tenzij je een koopje op de kop kan tikken. Bij het kopen van een nieuwe woning kan je vragen naar een aanzienlijke korting. Zo kan je je investering terugwinnen als je snel wilt verkopen. Hou ook rekening met de inkomensbelasting als men de woning verhuurt en vermogenswinstbelasting wanneer je een tweede huis of eigendom verkoopt.

Er zijn verschillende soorten vastgoedinvesteringen. Je permanente familiale woning is een investering (en moet gezien worden als een zakelijke investering alsook een woonplaats) aangezien je geen huur moet betalen en je kan mogelijk winst maken wanneer je ze verkoopt. In de laatste 10 à 20 jaar zijn er duizenden mensen miljonair geworden door elk jaar te stijgen op de vastgoedladder.

Tip: Mensen die permanent in een woning willen wonen kunnen beter een huis kopen. Het is niet enkel een goede investering! Hou je ogen open voor de investering aangezien je nooit weet wat je mogelijk dient te verkopen.

Denk hoe eenvoudig het zal zijn om de woning terug te verkopen wanneer je ze koopt – als je gemakkelijk kan verkopen zal het een goede investering zijn. Hoewel je veel winst maakt op je woning kan de realisatie echter moeilijk zijn, tenzij je naar een andere omgeving (of land) gaat wonen waar de woningen goedkoper zijn.

Als je natuurlijk een woning koopt dat niet bestemd is voor regelmatig gebruik (een huis dat niet je belangrijkste woonplaats is), kan je meer winst halen uit je investering.

Nieuwe vastgoedinvesteerders kunnen de Property Investor Show  bijwonen. Deze vindt in september plaats in het Excel Centre , Royal Victoria Dock, London E16 1XL.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: