Introductie

Waarschuwingsadvies

Introductie

Voor vele buitenlanders die denken aan een nieuw leven in Spanje, maakt het runnen van een eigen zaak deel uit van hun droom. Is er een betere weg om de dagelijkse sleur te ontsnappen dan je eigen baas te zijn?

Volgens een onderzoek in 2004 had de Costa del Sol ongeveer 10000 buitenlandse werkgevers – 63% van het totaal van werkgevers in Andalusië. Iedereen die een eigen zaak heeft in zowel het thuisland of in Spanje zal beweren dat het een droom is. Het is moeilijk om een zaak te beginnen in Spanje aangezien je eraan herinnerd wordt wat het betekent om een buitenlander te zijn wanneer je opkomt tegen de Spaanse bureaucratie.

Een belangrijke regen in de zakenwereld is dat je de markt van binnen en van buiten kent en begrijpt. Toch komen er elk jaar duizenden buitenlanders naar Spanje met het idee om een zaak te beginnen, ook al hebben ze onvoldoende geld en spreken ze geen Spaans. Spanje veroorzaakt gekke ideëen bij de mensen, of misschien ligt het aan het warme weer en de ontspannende levenstijl. Trap er niet in wanneer je in Spanje gaat gaan wonen. Je krijgt niet alles een kant-en-klaar-plaatje voorgeschoteld. De gouden regel is: als je het niet in jouw land zou doen, doe het dan ook niet in Spanje! Of je nu een zaak wilt starten van bij het begin of er één overkopen, zijn er 2 belangrijke aspecten. Eerst dien je aan onderzoek te doen. Je onderzoekt de markt en alles i.v.m. Het wonen in Spanje. Het tweede aspect is kijken hoe je de onderneming gaat financiëren.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: