Vooruit plannen

Het financiëren van je zaak in Spanje

Vooruit plannen

Waar je ook gaat wonen in Spanje, zal je moeten wennen aan alle soorten financiële kwesties zodat je jezelf in controle houdt met je nieuwe werkleven.

Wanneer je al wat informatie bekomen hebt uit onderzoek kan je een zakenplan samenstellen. Dit plan kan je dan meenemen naar een expert die al wat vertrouwd is met de economische trends in de omgeving, waar je geïnteresseerd in bent. Hij kan je ook advies geven over de lokale zakenmarkt en enkele mogelijkheden om financiële steun te bekomen voor je onderneming.

Er zijn wettelijke firma's die diensten verlenen in je thuisland en in Spanje. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in het raad geven over ideeën voor je bedrijf en financiële plannen. Bovendien kunnen zij jou helpen met het voorleggen van je zakenplan voor Spaanse banken en financiële ondernemingen, aangezien ze jouw taal spreken en kennis hebben over Spanje en het wettelijke systeem. De advertenties voor wettelijke adviseurs die deze diensten leveren kan je terugvinden in tijdschriften over levensstijl in Spanje. Deze bevatten nuttige informatie, artikels en belangrijke advertenties, waarbij sommige ook terug te vinden zijn op hun websites. Oudere tijdschriften zijn; 'Living in Spain ' (ze hebben een dienst waarbij mensen vragen kunnen stellen).

Veel voorkomende fouten

Mensen die naar Spanje komen wonen zijn wel al eens onrealistisch over wat ze kunnen bereiken en te optimistisch over hun financiële projecten. Het is echter ongewoon dat je al grote bedragen zal verdienen met je zaak op de eerste dag. Zorg bij dit vroeg stadium ervoor dat je eerder pessimistisch bent dan optimistisch over je financiële projecten. Het kan misschien verleidelijk zijn om je kleine problemen opzij te schuiven en hopen dat ze zo verdwijnen. Doet dit niet als je niet wilt dat je droom verandert in een nachtmerrie! Zorg dat je genoeg geld voorziet in je zakenplan totdat je wat geld verdient op je eigen.

Sommige mensen hebben een geldvoorraad voor 1 jaar, terwijl anderen er één hebben voor 2 of 3 jaar. Vele buitenlanders ondervinden de meeste problemen ongeveer 2 jaar nadat ze aangekomen zijn. De nieuwigheid is er af, de zaken lopen trager en ze kunnen het hoofd niet meer bieden aan de bureaucratie.

Het is dan ook zeer verleidelijk om alles op te geven en naar huis te gaan, vooral als je een familie hebt. Door de heimwee en het ongelukkig zijn kunnen je problemen in de zaak sterk toenemen. Zorg dat je je activa in je thuisland niet hebt verkocht. Als je geldmiddelen opraken, tracht te zorgen voor een appeltje voor de dorst.

Niets is gemakkelijk

Als een buitenlander zal je het wel aardig moeilijk vinden om succes te boeken met je zaak – en niet alleen door het taalprobleem. Jammer genoeg gebeurt het vaak dat de ideeën van buitenlanders op niets uitdraaien. Hoe oprecht de redenen ook zijn, het wekt echter geen vertrouwen op bij de klanten, leveranciers en andere zaken. Spanjaarden en andere buitenlanders hebben hun eigen bedenkingen bij nieuwkomelingen. Daarom kan het een tijdje duren vooraleer ze jou vertrouwen. Het succes hangt een beetje af van het feit of jij bekwaam bent om je in te burgeren in het land en je te verenigen met de gemeenschap. Alleen jij kan beslissen of het financieel beter is om je verliezen stop te zetten en naar huis te gaan. Veel zal afhangen van je financiën en van hoe goed je je zaak aanvangt.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: